Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών



Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσο και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 – Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, στη μνήμη όλων των συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.


Η 12η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών», είναι η ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του 70 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Δημήτριος Τσουκαλάς , επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δ.Τ.Π.Τ.Π. , Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., των συμβασιούχων και εθελοντών πυροσβεστών καθώς και από συγγενείς των πεσόντων.


Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων υπάρχουν μνημεία πεσόντων πυροσβεστών.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ομιλία Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας


Ομιλία Αρχηγού του Π.Σ.



Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών