Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για «στημένη» φωτιά στα Sprider Stores


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν πλέον τα πρώην μέλη του ΔΣ της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης κα υπόδησης Sprider Stores, καθώς φέρονται να σκηνοθέτησαν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στην Ανθούσα, με σκοπό να εισπράξουν 16 εκατ. ευρώ από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαπώσης άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών και απόπειρα απάτης σε βάρος των Σάββα και Αθανασίου Χατζηιωάννου καθώς και των υπολοίπων μελών του ΔΣ που ήταν στο «τιμόνι» της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού φέρονται τέσσερις συνεργάτες της επιχείρησης. Τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους προέρχονται κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων αλλά και από το γεγονός ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας, λίγο πριν από τον εμπρησμό. Επιπλέον, στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σύντομα τους κατηγορούμενους σε απολογία. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και όταν έγινε η καταγραφή των ζημιών από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι το κόστος σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε τέσσερις ασφαλιστικούς ομίλους ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ξεσπούσε φωτιά στις εγκαταστάσεις της Sprider Stores. Όλα τα περιστατικά είχαν αποδοθεί σε άγνωστους εμπρηστές, ενώ η τελευταία είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους που είχαν προκαλέσει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του Μνημονίου 2.

Αλλαγή μετοχικής σύνθεσης

Πάντως, λίγους μήνες μετά την «σκηνοθετημένη» κατά τις Αρχές πυρκαγιά, τον Οκτώβριο του 2012, η σύνδεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας άλλαξε και βρέθηκαν εκτός ΔΣ για πρώτη φορά τα αδέρφια, Σάββας και Αθανάσιος Χατζηιωάννου. Μετά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο εισηγμένων στις 27 Οκτωβρίου, μόνο εκτελεστικό μέλος και στις δύο εταιρείες τίθεται ο Βασίλης Καρέλλας, ενώ ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι Νικόλαος Βαρσάμης, Γρηγόριος Οραηλίδης, Χρυσάνθη Συμπηρίδου και Δημήτρης Μειμάρογλου.

Αναδημοσιέυση από:Newsbeast.gr