Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επιφυλακή στον Έβρο για ενδεχόμενο πλημμυρών

Υψηλοτέρα από τα όρια συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων βρίσκονται από το πρωί οι στάθμες του ποταμού Έβρου, κινητοποιώντας το σύνολο των υπηρεσιών για την αποτροπή του ενδεχομένου πρόκλησης πλημμυρών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πετάλου, όπου το ύψος της στάθμης του ποταμού ξεπέρασε κατά 30 εκατοστά το όριο συναγερμού, καλύπτοντας το σταθμήμετρο. Ταυτόχρονα στο Πύθιο η στάθμη του Έβρου μετρήθηκε στα 5,90 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, ενώ στα Κάμαρα η στάθμη του Αρδα ποταμού βρίσκεται στα 5 μέτρα, επίσης πολύ κοντά στο όριο συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παρεμβάσεις εκτόνωσης των πλημμύρων έγιναν στις περιοχές Πυθίου και Μελισσοκομείου Φερών. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί και λόγω της υψηλής στάθμης του ποταμού, σημειώθηκε και μικρή ρήξη στο υπερβλητό ανάχωμα του Πραγγίου.

Λόγω των αυξημένων ποσοτήτων νερού στους ποταμούς Έβρο ‘Αρδα και Ερυθροπόταμο, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των παρέμβριων περιοχών να μην πλησιάζουν τα αναχώματα προς αποφυγή ατυχημάτων και όσους δραστηριοποιούνται εντός του Δέλτα του Έβρου (αλιείς, κυνηγοί, κλπ), να απομακρυνθούν από το σημείο.

Αναδημοσιέυση από:Newsbomb.gr

Επιφυλακή στον Έβρο για ενδεχόμενο πλημμυρών