Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά σε σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες


Αποκαλύφθηκαν από το Λιμενικό καθώς αναγκάστηκαν να ρίξουν φωτοβολίδες


Λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστριού, στη Βιάννο εντοπίστηκαν χθες τη νύχτα. Πρόκειται για 23 συνολικά άτομα για τα οποία και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η επιχείρηση από τους λιμενικούς ξεκίνησε γύρω στις 10:30 τη νύχτα και όλοι κατέληξαν στο λιμενικό σταθμό στο Καστρί.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα έγιναν αντιληπτά όταν στο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες εκδηλώθηκε φωτιά, εκείνοι αναγκάστηκαν να κάνουν σήμα κινδύνου και τελικά τους είδαν από τη στεριά. Σκάφη του Λιμενικού από την Ιεράπετρα έσπευσαν, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και τελικά μεταφέρθηκαν όλοι στη στεριά ωστόσο 6 άτομα είχαν υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.


Το σκάφος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο και επέβαιναν σε αυτό κυρίως Αυγίπτιοι, Σομαλοί και Σύριοι (κατά δήλωση τους). Οι περισσότεροι είναι άνδρες και ανάμεσα τους τρεις γυναίκες ενώ δεν υπάρχουν ανήλικοι. Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε προορισμό την Ελλάδα ωστόσο εκδηλώθηκε φωτιά και αναγκάστηκαν να ρίξουν φωτοβολίδες προκειμένου να ειδοποιήσουν ότι κινδύνευαν μεσοπέλαγα.


Έτσι έσπευσε το σκάφος της Ιεράπετρας και παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Η επιχείρηση του λιμενικού ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καστρί και από εκεί οι εγκαυματίες στο ΠΑΓΝΗ. Σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν οι υπόλοιποι στο Ηράκλειο προκειμένου να ακολουθηθεί και η νομική διαδικασία.


 


Διαβάστε περισσότερα



Πυρκαγιά σε σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες