Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο


Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο Αττικής και το Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:04.

 



Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, κοντά σε οικισμό με διάσπαρτα σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν ,ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί στο πευκοδάσος του Κουβαρά. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις αυλές των κατοικιών.


Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται καθώς περνάει η ώρα και αποτελούνται πλέον από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 υδροφόρες ΟΤΑ, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.


Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι  έντασης 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο μεταβαίνει δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκείμενου να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπρησμού.


Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τίθενται σε επιφυλακή.


Σημειώνεται, ότι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει πως σήμερα υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή της Αττικής



Αναδημοσιέυση από:Newsbomb.gr



Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

Ετικέτες ,