Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά σε επαρχία της Λάρνακας


Συνελήφθη ένας 19χρονος

Κατασβέστηκε το πρωί η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά, που μαινόταν από χθες μεταξύ των χωριών Χοιροκοιτία, Τόχνη, Σκαρίνο, Άγιος Θεόδωρος και Πεντάσχοινος, στην επαρχία Λάρνακας.
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας δήλωσε ότι στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, διότι αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν και ρίψεις από τα εναέρια μέσα σε ορισμένα σημεία της περιφέρειας. Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί χθες σπίτια στις κοινότητες Χοιροκοιτίας, Αγίου Θεοδώρου και Σκαρίνου. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και συνέλαβε 19χρονο εθνοφρουρό, που διεμένει στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ανακρινόμενος ο νεαρός έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις. Ο 19χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του, ενώ στην υπόθεση είναι πιθανό να εμπλέκονται και άλλοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην προκαλούν πυρκαγιές.

Αναδημοσιέυση από:Newsbeast.gr

Ετικέτες ,