Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πουλάνε κρατικά αεροπλάνα για να αγοράσουν πυροσβεστικά αεροσκάφη


Η κυβέρνηση Λέτα επιδιώκει να εξασφαλίσει 50 εκατ. ευρώ


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να εκποιήσει τρία κρατικά αεροσκάφη προκειμένου να εξασφαλιστούν 50 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και την αγορά επιπλέον πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.

Σε μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποφασίσαμε να πουλήσουμε ένα μέρος των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από την προεδρία της κυβέρνησης. Με τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουμε τον στόλο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας εξήγησε ότι τα 50 εκατομμύρια ευρώ που αναμένεται να εισπραχθούν «θα διατεθούν στην Πολιτική Προστασία της χώρας – η οποία έχει υποστεί μεγάλες οικονομικές περικοπές – ώστε να επισκευάσει τα Canadair» που χρειάζονται συντήρηση.


Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης διαθέτει συνολικά δέκα κρατικά αεροσκάφη ενώ διευκρίνισε ότι βάσει απόφασης της κυβερνητικής συμμαχίας της οποίας ηγείται περιορίσθηκε κατά περίπου 50% η χρήση τους και ο συνολικός αριθμός ωρών πτήσης.