Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ελληνικό Πυροσβεστικό Pyrcar






H NAMCO (National Motor Company) είναι ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ιδρύθηκε από τους αδερφούς Κοντογούρη αρχικά το 1961 με την επωνυμία FARCO, λειτουργώντας έως το 1967, και εκ νέου το 1972 με την επωνυμία NAMCO. Η εταιρεία έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το αυτοκίνητο Pony-Citroën που παρήγαγε στη διάρκεια των ετών 1975-1983. 


Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η εταιρεία Namco κατασκεύαζε αλλά και μπορεί να το κάνει και σήμερα επαγγελματικά οχήματα για όλες σχεδόν τις χρήσεις. Από οχήματα για πολλαπλές χρήσεις, στρατιωτικά, πυροσβεστικά κ.ά. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Pyrcar.




Κατασκευάστηκε την περίοδο 1985 – 1990 αλλά δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τη γραμμή παραγωγής. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αντοχή σε ακραίες συνθήκες και η χρηστικότητα του. Το Pyrcar είναι ένα πρωτότυπο ειδικό όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πυρόσβεση πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις με δύσκολη πρόσβαση. Μπορεί να φτιαχτεί ως 4×4 αλλά και ως 6×6. Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει είναι πως διαθέτει ανοξείδωτο κάδο και σωληνώσεις γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να εφοδιάζεται και με θαλασσινό νερό. 


Ετικέτες ,