Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕΥΠΣ:Η κραυγή αγωνίας μας δεν ακούστηκε, θα μας βρουν μπροστά τους.


Αρ. Πρωτ.:    347                                                 Αθήνα, 12/11/2012

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες ενώσεις – Μέλη ΠΟΕΥΠΣ

Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΤΟΥΣ!

Την περασμένη Τετάρτη 6-11-2012, μέρα αποφράδα για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, ψηφίστηκαν τελικά με οριακή πλειοψηφία τα μέτρα που αποτελούν ένα ακόμα σκληρό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της αξιοπρέπειας ενός υπερήφανου λαού που υποφέρει δυόμισι και πλέον χρόνια στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Τα μέτρα αυτά που πλήττουν βάναυσα όλες τις κοινωνικές ομάδες, φέρνουν και το ένστολο προσωπικό της χώρας στα πρόθυρα της εξαθλίωσης αφού υποβαθμίζουν και άλλο την οικονομική τους κατάσταση, που είχε ήδη πληγεί από τις προηγούμενες περικοπές.

Εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο με τις άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, δώσαμε μάχες στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο, προσπαθώντας να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Δηλαδή ότι:

Είχαμε ήδη υποστεί περικοπές που άγγιζαν το 35% και ότι δεν μπορεί το προσωπικό που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής μας ηρεμίας να υποστεί νέες μειώσεις που θα το εξαθλιώσουν με ότι αυτό σημαίνει στο όνομα του αγαθού της ασφάλειας

Η επίκληση του επιχειρήματος των ειδικών μισθολογίων δεν πείθει κανέναν πλέον αφού όλη η κοινωνία γνωρίζει πως τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν μία από τις πλέον χαμηλά αμειβόμενες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου

Επιβάλλεται να ληφθούν από όλους υπόψη, οι ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων μας, τα οποία η Ελληνική πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά, όπως επίσης και να λάβει σοβαρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας που οι ένστολοι αντιμετωπίζουν καθημερινά!

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν μέτρησαν στις αποφάσεις τους! Αντίθετα μας επιβάλλουν:

1. Νέες μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 1-8-2012 με μείωση του Β.Μ. από τα 899 ευρώ στα 875ευρώ και μείωση των συντελεστών που συμπαρασύρουν το επίδομα χρόνου υπηρεσίας όπως και τα άλλα επιδόματα. Επιπλέον προβλέπεται μείωση της αμοιβής για νυχτερινή εργασία από τα 2,93 ευρώ στα 2,60 ευρώ την ώρα, μείωση της οικογενειακής παροχής αλλά και κατάργηση των επιδομάτων δώρων και αδείας (1000 ευρώ το χρόνο) από 1-1-2013.

2. Μείωση του μισθολογικού κόστους του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων της χώρας, το οποίο θα ανέλθει στα 130 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2013 και 88 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2014.

3. Μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ (μόνο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων οι μειώσεις θα υπερβούν το 40%).

Δυστυχώς αθετήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι προεκλογικές υποσχέσεις που μας διαβεβαίωναν ότι το μισθολόγιο μας θα μείνει ως έχει! Διαψεύστηκαν οι ρητορείες πολλών για την σπουδαιότητα της αποστολής μας και τον σημαντικό κοινωνικό μας ρόλο! Όλα αυτά διαγράφηκαν σε μια νύχτα και οι όποιες αντιδράσεις στον φόβο της εξασφάλισης του πολιτικού μέλλοντος αλλά και στο όνομα της σωτηρίας της χώρας εξαφανίστηκαν!

Όμως καμιά μοιρολατρία και κανένα αίσθημα απογοήτευσης δεν πρέπει να μας παρασύρει αφού μπορεί τα μέτρα αυτά να πέρασαν από την Βουλή, δεν μπορούν να γίνουν όμως ανεκτά από την κοινωνία μας ούτε βεβαίως από το σύνολο των ενστόλων, από όλους εμάς!

Αποτελεί χρέος μας πλέον και μόνο δρόμο η συμμετοχή μας σε κάθε μορφή αντίδρασης, που θα καταδείξει σε όλους ότι δεν αποδεχόμαστε έτσι απλά τη μοίρα μας και ότι ο τελικός κριτής όλων των αποφάσεων που καταδικάζουν ιδίως τις επόμενες γενιές, είμαστε όλοι εμείς! Θα μας βρούν μπροστά τους!

Συναδελφικά

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                     ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΠΟΕΥΠΣ:Η κραυγή αγωνίας μας δεν ακούστηκε, θα μας βρουν μπροστά τους.