Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο μικρός ήρωας της Καβάλας


Όλοι θρηνούν το χρυσό παιδί που θυσιάστηκε για τα αδελφάκια του

Η Μεσορόπη Καβάλας έχει ντυθεί στα μαύρα και όλοι μιλούν για την αυτοθυσία του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, που αψήφησε τον κίνδυνο και έπεσε μέσα στις φλόγες.

Ήταν ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου όταν το σπίτι των παππούδων του 15χρονου, τυλίχθηκε στις φλόγες από μία ξυλόσομπα.

Τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της οικογένειας που βρίσκονταν εκεί πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι. Το ίδιο και οι γονείς και οι παππούδες. Όμως οι φωνές της μητέρας που δεν έβρισκε τα δύο μικρά της, πάγωσαν το αίμα του Τηλέμαχου. Έτσι ξαναμπήκε στο σπίτι για να τα σώσει. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε…

«Το μόνο καλό είναι ότι έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Έτσι δεν κατάλαβε τίποτα από το ταξίδι προς τον ουρανό», λέει ο θείος του μικρού που είναι ιερέας στο χωριό.

Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», οι φίλοι του είναι συντετριμμένοι. «Έτσι ήταν πάντα ο Τηλέμαχος. Έμπαινε μπροστά για όλους. Ήταν το καλύτερο παιδί της τάξης και του σχολείου και δεν το λέμε τώρα επειδή χάθηκε. Το λέγαμε και πριν από ένα μήνα και πέρσι και πρόπερσι» λένε.

Οι φίλοι του έγραψαν γι” αυτόν συγκινητικά μηνύματα στο Facebook και πρότειναν στον διευθυντή του σχολείου τους, να πάρει το γυμνάσιο το όνομα του αδικοχαμένου παιδιού.

Ο Τηλέμαχος ήταν άριστος μαθητής. Σε όλα τα μαθήματα. Είτε στα μαθηματικά, είτε στην ιστορία είτε στις ξένες γλώσσες, ακόμη και στη μουσική. Η συνολική βαθμολογία του ήταν πάντα κοντά στο 20.

Η οικογένεια του Γιώργου Τσιμιρίκα έχει ακόμη επτά παιδιά. Τα μεγαλύτερα επέστρεψαν στο σπίτι από τις πόλεις όπου σπουδάζουν και όλοι μαζί προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την απίστευτη τραγωδία που τους χτύπησε.


Αναδημοσιέυση από:Newsbeast.gr

Ο μικρός ήρωας της Καβάλας