Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Π.Ε.Ε.Π.Σ για την σύλληψη του "εθελοντή πυροσβέστη" στην Ρόδο.

peeps

Αθήνα, 25-08-2013

 


Αρ. πρωτ. 506


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΗΨΗ «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ» ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ


Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά & έντυπα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη σύλληψη εθελοντή πυροσβέστη για υπόθεση εμπρησμών στη Ρόδο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ότι το εν λόγω άτομο δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης αλλά Μέλος τοπικού Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου.


Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4029/2011 «Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα» και προσδιορίζει τους πολίτες που «υπηρετούν» Εθελοντικά και Άμισθα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ως εκ τούτου η ευρεία χρήση του όρου Εθελοντής Πυροσβέστης για τον προσδιορισμό πολιτών που δεν προσφέρουν εθελοντικά πυροσβεστικό & διασωστικό έργο μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι εσφαλμένη. Ειδικότερα δε σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, η μη έγκυρη διασταυρωμένη πληροφορία από τα Μ.Μ.Ε. για την ακριβή ιδιότητα των υπόπτων έχει ως αποτέλεσμα να παραπληροφορείται το ευρύ κοινό και να στιγματίζονται οι 1500 Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα.


Μέχρι και σήμερα κανένας Εθελοντής Πυροσβέστης δεν έχει με κάποιον τρόπο εμπλακεί ή κατηγορηθεί για εμπρησμό, έστω και από αμέλεια. Δημοσιεύματα προηγουμένων ετών για περιπτώσεις εμπλοκής ατόμων σε υποθέσεις εμπρησμών τα οποία αναφέρονταν ως εθελοντές πυροσβέστες, ανακριβώς προσδιορίστηκαν με αυτή την ιδιότητα.


Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος

Σεραφείμ Τσιουγκρής